Integritetspolicy

 

Handelsvillkor för hembygdssmak

mitt hemlands delikatesser
Lantmannagatan 17,21444 , Malmö/Sverige
21444 , Malmö/Sverige
TLF: +45 739 750 858
CVR: SE19610510381301

Betalning
Yildirim delikatesser accepterar onlinebetalningar med Visa, Mastercard , Paypal.

Om inget annat avtalats eller specificerats i din beställning, kommer betalningen att debiteras från ditt konto först när den fysiska produkten skickas eller den virtuella produkten skapas.

Antal reservationer

Vid användning av betalkort, betalkort och kredit görs reservation för omsatt belopp. Detta belopp hålls inne tills webshopen behandlar och skickar din beställning. När beställningen skickas dras pengarna från kontot. Bokningstiden beror på produkten/tjänsten.

Bankkortsauktorisering

Med ett betalkort kommer du att kunna se att pengarna har reserverats på ditt konto och ditt nuvarande belopp kommer att visas här som mindre. Om du eller webshopen avbryter din beställning senare kommer webshopen inte att kunna ta ut pengarna utan bokningen kommer att vara giltig under en viss tid. Observera att endast din bank (eller kortutgivare) kan avboka bokningen.

Kreditkortsauktorisering

Pengarna dras endast från ditt konto och visas i din översikt när webshopen behandlar och drar betalningen för din beställning.

Alla belopp på hemsidan inkluderar moms.
Webbplatsen använder följande valutor för prissättning:
Sverige - kronor (SEK)

Yurtim-flavors använder en säker betalningsserver som krypterar all information med SSL-protokoll, vilket innebär att din data är säker och inte kan läsas av andra utomstående.

Yurtm Lezzetleris egen webbplats använder också kryptering med SSL-protokoll.

leverans
Leveranstiden för din beställning är 1-3.

vägransrätt
Om inget annat avtalats eller specificerats i din beställning, finns det 14 dagars rätt till full återbetalning på produkter köpta från webbplatsen.

14-dagarsperioden börjar den dag då beställningen levereras.

Du står själv för kostnaden för returer.

Avbeställningsförfrågningar måste meddelas oss senast 14 dagar från leveransdatum och måste vara oss tillhanda senast 14 dagar efter att vi har fått besked om att du har utövat din ångerrätt.

Begäran om utövande av ångerrätten ska skickas till info@yurtm Perakendeleri.com. I anmälan ska du tydligt ange att du vill utnyttja ångerrätten.

Varans skick vid retur
Du ansvarar för eventuell försämring av varornas värde på grund av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion. Det betyder att du ska prova produkten som om du handlade i en fysisk butik.

Om produkten har provats utöver ovanstående anses den vara använd och värdeminskning. Det betyder att om du ångrar köpet får du en mindre del av köpesumman eller ingen alls. Utvärdering av varornas skick lämnas till smaken i mitt hemland.

rätt att klaga
I enlighet med den danska köplagen har produkterna 2 års garanti. Reklamationsrätten gäller alla fel i mjukvara, material och tillverkning.

Reklamation om fel och defekter ska anmälas till Landets Smak inom skälig tid efter mottagandet av varan . Här max. En skälig tid är två månader, om inte annat avtalats. Vi återbetalar rimliga fraktkostnader.

Vid felaktig eller ovanlig användning av produkten bortfaller reklamationen.

mitt hemlands delikatesser täcker rimligen kostnaderna för återlämnande.

Vid retur kontakta företaget:

min hemlandssmak
Lantmannagatan 17,21444, Malmö/Sverige

Tel: +45 739 750 858

Klagomål som skickas kontant vid dörren accepteras inte.

Kund- och integritetspolicy
Vi återförsäljer inte personuppgifter och lämnar inte ut dina personuppgifter till andra, de är endast registrerade i vår kundkatalog. Du kan radera din information när som helst.

Vi behöver följande information för att kunna göra ett kontrakt med smakerna i mitt hemland :
. namn
. Adress
. Telefonnummer
. E-postadress

Vi sparar dina personuppgifter för att kunna leverera varorna till dig.

Personuppgifter registreras i Yurtm Tasteleri och lagras i upp till fem år , varefter informationen raderas.

När personuppgifter samlas in via vår webbplats säkerställer vi alltid att detta sker genom att ge ditt uttryckliga samtycke så att du kan få information om exakt vilken information som samlas in och varför.

Dormitory Tastes Manager och anställda har rätt att få tillgång till de uppgifter som registreras om dig.

Data Controller at Home Flavors : Larson David

Vi lagrar och överför inte kundinformation i krypterad form.

Du har rätt att invända mot registreringen som registrerad hos Yurtm Tasteleri . Du har också rätt att få veta vilken information som lagras om dig. Du har dessa rättigheter i enlighet med personuppgiftslagen och dina frågor angående detta ska ställas till info@yurtm Perakendeleri.com.

Kaka
Cookies används på https://www.yurdum Perakendeleri.com/ för att optimera webbplatsen och dess funktionalitet och därmed göra besöket så enkelt som möjligt för dig.

Du kan ta bort cookies från din dator när som helst, se Webshop Cookies och Sekretesspolicy instruktioner.

daglig statistik
Vi använder en loggstatistik på https://www.yurdum Perakendeleri.com/ vilket innebär att ett statistiksystem samlar in information som kan ge en statistisk bild av hur många besökare vi har, var de kommer ifrån och var de lämnar webbplatsen. , etc.

Loggstatistik används endast i syfte att optimera webbplatsen Yurtm l e zesleri .

konsumentskydd
Lär dig mer om ditt skydd som konsument när du köper via en PensoPay-betalningslösning:
https://pensopay.com/more/consumer protection/

Alternativ för invändning
Ett klagomål om en produkt eller tjänst kan lämnas in via Nævnenes Hus Klagomålsportal till Nævnenes Hus, Medlingsteamet för konsumentklagomål på Toldboden 2, 8800 Viborg. Medlingsteamet kommer att försöka lösa tvisten genom medling och om en lösning inte kan nås kan du lämna in ditt klagomål till Konsumentnämnden.

En grundläggande förutsättning för att lämna in ett klagomål är att kostnaden för produkten eller tjänsten du vill rapportera är minst 1 110 DKK och högst 100 000 DKK. För klagomål på kläder och skor måste priset vara minst 720 DKK. utbytbar. Du måste betala en avgift för att behandla klagomålet.

EU-kommissionens klagomålsportal online kan också användas när du lämnar in ett klagomål. Detta gäller särskilt om du är en konsument som bor i ett annat EU-land. Klagomål lämnas här:
http://ec.europa.eu/odr

När du lämnar in ett klagomål måste du ange vår info@yurtm Perakendeleri.com e-postadress.


Din säkerhet är viktig för oss. Av denna anledning är dina personuppgifter som du kommer att dela med oss ​​känsligt skyddade.

Vi, Yurdum Lezzetleri, som personuppgiftsansvarig, med denna integritets- och personuppgiftsskyddspolicy, vilka personuppgifter som kommer att behandlas för vilket ändamål, med vem och varför de behandlade uppgifterna kan delas, vår databehandlingsmetod och våra juridiska skäl; Vi strävar efter att upplysa dig om dina rättigheter angående dina behandlade uppgifter.

Dina insamlade personuppgifter, insamlingsmetod och juridiska skäl

Din IP-adress och användaragentinformation används endast för analyser och cookies etc. kommer att behandlas med hjälp av teknologier, automatiska eller icke-automatiska metoder och ibland erhållas från tredje part såsom analytiska leverantörer, annonsnätverk, sökinformationsleverantörer, teknikleverantörer, registreras, lagras och uppdateras, inom ramen för och varaktigheten för tjänsten och avtalsförhållande mellan oss, på grundval av villkoret för behandling av legitima intressen. .

Syftet med att behandla dina personuppgifter

Dina personuppgifter som du delar med oss ​​endast genom att analysera; att uppfylla kraven för de tjänster vi erbjuder på bästa sätt, för att säkerställa att dessa tjänster kan nås och utnyttjas av dig på maximal nivå, att utveckla våra tjänster i linje med dina behov och föra dig samman med bredare tjänsteleverantörer inom juridiska ramar, Det kommer att behandlas och uppdateras i enlighet med dess syfte och proportionellt under kontraktet och tjänsteperioden, för att uppfylla

Till vem och för vilka ändamål kan de insamlade personuppgifterna överföras

Dina personuppgifter du delar med oss; Det kan överföras till tredje parter, institutioner och organisationer hemma och utomlands, med vilka vi tar emot och/eller tillhandahåller tjänster för att utföra vår verksamhet, med vilka vi har avtalsförbindelser, som vi samarbetar med, och till rättsliga och administrativa myndigheter vid begäran, förutsatt att nödvändiga tekniska och administrativa åtgärder vidtas.

Dina rättigheter som den person vars personuppgifter behandlas

Enligt artikel 11 i KVKK kan alla använda följande rättigheter genom att vända sig till den personuppgiftsansvarige:

  1. Att lära sig om personuppgifter behandlas eller inte,
  2. Om personuppgifter har behandlats, begär information om det,
  3. Att lära sig syftet med att behandla personuppgifter och om de används i enlighet med dess syfte,
  4. Att känna till de tredje parter till vilka personuppgifter överförs hemma eller utomlands,
  5. Begär rättelse av personuppgifter vid ofullständig eller felaktig behandling,
  6. Begär radering eller förstörelse av personuppgifter,
  7. Begär underrättelse om de transaktioner som gjorts enligt styckena (e) och (f) till tredje part till vilken personuppgifter har överförts,
  8. Invända mot uppkomsten av ett resultat mot personen själv genom att analysera de behandlade uppgifterna uteslutande genom automatiserade system,
  9. Den har rätt att kräva ersättning för skadan vid förlust på grund av olaglig behandling av personuppgifter.

För att utöva dina ovan nämnda rättigheter kan du kontakta oss via info@yurtum Perakendeleri.com .

Kommunikation

Du är helt fri att acceptera eller avvisa behandlingen av dina personuppgifter, vilket endast är nödvändigt, i enlighet med denna integritets- och personuppgiftspolicy, för att utföra analyser för att tjäna dig. Om du fortsätter att använda webbplatsen antar vi att du har accepterat den .